15.12.2021

Näin saavumme jouluun – kiireettömin askelin

Näin saavumme jouluun - neljä adventtikynttilää

Toivotamme asiakkaillemme rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa! Muistakaamme läheisiämme ja itseämme rennolla läsnäololla. Koostimme vinkit, joiden avulla joulun viettoon laskeutuminen onnistuu kiireettömin askelin.

Muistathan tauottaa?

Pitäisikö ennen joulua saada valmiiksi vino pino töitä? Näin se monesti on. Myös pandemian lisäämä huoli ja kuormitus tuo yksilöille entistäkin enemmän vastuuta myös omasta palautumisesta. Kun etätyöaikana työkaveri ei ole vieressä kysymässä kahville, pitää tauottamisesta muistaa pitää itse huolta.
On tärkeää, että palautumista tapahtuu myös työpäivien aikana – ei pelkästään iltaisin ja vapaapäivinä. Pidä perinteisten taukojen lisäksi mikrotaukoja eri työtehtävien välillä. Voit esimerkiksi nousta ylös työpisteeltäsi venyttelemään tai sulkea hetkeksi silmäsi ja hengittää muutaman kerran syvään sisään ja ulos.

Arvioi ajankäyttöäsi ja aikatauluta

Päivät ennen lomaa käyvät vähiin – mitä tulee saada tehdyksi? Entä mikä voi odottaa? Tee lista kaikista työtehtävistä, priorisoi ja aloita tärkeimmistä tehtävistä. Huomaa, että tärkein tehtävä ei välttämättä ole sama kuin se, joka näennäisesti aluksi vaikuttaa kiireisimmiltä.

Allokoi aikaa aivotyölle

Varaa riittävästi aikaa aivotyölle ja suunnittelulle. Oletko virkeimmilläsi heti aamusta vai vasta myöhemmin päivällä? Varaa nämä ”kultaiset tunnit” keskeytyksettömälle ajatustyölle. Arki varsinkin ennen lomaa voi muuttua äkkiä kuormittavaksi, jos työaika kuluu toistuvasti pelkkään tulipalojen sammutteluun.

Oletko töissä joulun välipäivinä? Hiljaisempina ajankohtina kannattaa mahdollisuuksien mukaan keskittyä ajatus- ja suunnittelutyöhön, johon arjen tiimellyksessä voi olla muuten vaikea löytää aikaa. Ei turhaan sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Jätä lomaa edeltäville päiville huokoisuutta

Lomalle jäämiseen kannattaa varautua jo hyvissä ajoin ennen viimeistä työpäivää. Ennakoi ja suunnittele viimeisistä työpäivistä ennen lomaa väljempiä. Tällöin aikaa jää tarvittaessa myös mahdollisille yllättäville ja kiireellisille työtehtäville. Psykologian tohtori ja aivojen asiantuntija Mona Moisalan mukaan aivojen kierroksia tulisi laskea alas riittävän ajoissa. Muuten kontrasti lomalle jäämiseen voi olla liian suuri.

Jos kuitenkin yrityksistä huolimatta jäit lomille kiireisissä tunnelmissa, ota heti lomalle jäätyäsi illalla aikaa itsellesi. Käy kävelyllä, meditoi tai tee jotakin muuta palauttavaa mieluiten kokonaan poissa ruutujen ja medialaitteiden ääreltä.

Vähennä suorittamista lomalla

Voisiko jouluna lähteä pienelle hotellilomalle tai risteilylle valmiiden pöytien ääreen? Tai ehkä tilata ravintolasta valmiit annokset kotiin? Riittäisikö vähempikin joulusiivous ja laittaminen? Lomalle kasaantuu helposti paineita, kun kerrankin on kunnolla aikaa muullekin kuin työlle. Muistetaan, että tärkeintä on kuitenkin kiireetön läsnäolo läheisten kanssa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Aiheet: ,

VIIMEISIMMÄT UUTISET

Clarivate-listaus Toshiba Top 100 Innovatiivisimman yritykset-listalla artikkelikuva

31.3.2022

Toshiba mukana maailman innovatiivisimpien yritysten listalla

Toshiba Corporation on mukana Clarivate Top 100 Global Innovators ™ 2022 -listalla. Kyseessä on vuosittain julkaistava listaus maailman innovatiivisimmista yrityksistä, jonka julkaisee globaali analytiikkayritys Clarivate.

Näin saavumme jouluun - neljä adventtikynttilää

15.12.2021

Näin saavumme jouluun – kiireettömin askelin

Toivotamme asiakkaillemme rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa! Muistakaamme läheisiämme ja itseämme rennolla läsnäololla. Koostimme vinkit, joiden avulla joulun viettoon laskeutuminen onnistuu kiireettömin askelin.

28.9.2021

Töitä tarjolla huoltoteknikolle

Haemme Toshiballe vakituiseen työsuhteeseen Turun seudulle HUOLTOTEKNIKKOA

Sujuvammat työnkulut Toshiban viivakooditulostimilla

28.6.2021

Huipputason suorituskykyä ja uusi, tyylikäs design – Toshiban BV400D -etikettitulostimet

Toshiban BV400D-sarjan etikettitulostimet ovat kapasiteetiltaan tehoikkaimmat, jotka Toshiba on koskaan julkaissut pienten pöytätulostinten luokassa. Laitteet on helppo integroida osaksi monenlaisia IT-ympäristöjä ja ne on varustettu uusimalla tulostustekniikalla.

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)