Koulutuskeskus Salpaus: Uusi tulostuspalvelu takoo säästöjä

Koulutuskeskus Salpauksen laajaan tulostusympäristöön kuului aikaisemmin noin 550 tulostinta. Vanha kokonaisuus oli kustannuksiltaan kallis ja vaikeasti hallittava. Uuden tulostusympäristön tavoitteena oli mm. helppokäyttöisyys, toimintavarmuus, tietoturva ja ympäristöystävällisyys. Kilpailutuksen jälkeen kumppaniksi valikoitui Toshiba.

Koulutuskeskus Salpauksessa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Henkilökuntaan kuuluu noin 650 koulutusalan ammattilaista. Erilaiset koulutukset ja kurssit tuovat Salpaukseen vuosittain noin 13 500 opiskelijaa. Suuret henkilömäärät asettavat paljon vaatimuksia myös tulostusympäristölle. Toshiba on toimittanut Koulutuskeskus Salpaukseen PaperCut MF -tulostuksenhallintajärjestelmän sekä noin 90 monitoimi- ja tulostinlaitetta.

”Aikaisemmin meillä oli tulostustarpeita varten arviolta 550 laitetta. Laajaan laitekirjoon kuului eri merkkisiä ja ikäisiä laitetta, jotka toimivat vähän eri tavalla. Ympäristö oli kallis ja vaikeasti hallittava. Tiesimme että jotakin oli tehtävä, ja päädyimme radikaaliin ratkaisuun – kaikki vanhat laitteet poistettiin kertarysäyksellä. Ennen vanhan ympäristön purkamista kilpailutimme meille sopivimman uuden tulostusratkaisun. Kriteereitä oli monta: helppous, toimintavarmuus, turvallisuus, kustannustehokkuus, seurattavuus, mobiilikäytettävyys ja tärkeänä osana ympäristöystävällisyys. Kumppaniksi valikoitui Toshiba. Uusi ympäristö pystytettiin tehokkaasti ja ripeällä aikataululla, ja nyt turvatulostusympäristöömme kuuluu ainoastaan Toshiban laitteita, jotka kuuluvat yhtenäisen tuki- ja huoltosopimuksen piiriin.

Tulosteiden määrä puolittunut
Positiivisista yllätyksistä suurin on ollut järjestelmän kustannustehokkuus. Olimme arvioineet tulostusmäärän putoavan puoleen neljässä vuodessa, mutta tavoite saavutettiin jo reilussa vuodessa! Nyt säästöjä on kertynyt vanhaan järjestelmään verrattuna jo satoja tuhansia euroja – ympäristösäästöistä puhumattakaan. Kustannustehokkuus perustuu henkilökohtaisten tulostinten poistumiseen ja turvatulostusideologiaan: tulosteen vapauttaminen edellyttää tulosteen noutamista yhteiskäyttöisiltä laitteilta. Näin laitteille ei pääse kertymään unohtuneita papereita, jotka aiemmin päätyivät usein suoraan paperinkeräykseen. Henkilökohtainen laitteelle kirjautuminen kannustaa taloudelliseen ajatteluun, ja turhan tulostamisen määrä on pienentynyt. Kustannussäästöjä tuo myös tulostusympäristön asiantunteva ylläpito, eikä ”meistä jonkun” tarvitse tilailla esimerkiksi värikasetteja eri toimittajilta.

Käyttöönoton yhteydessä kuului hieman soraääniä niiltä, jotka joutuivat luopumaan henkilökohtaisesta tulostinlaitteesta. Hyvät käyttäjäkokemukset ovat kuitenkin muuttaneet yleisen mielipiteen nopeasti, sillä tulostaminen sujuu helposti ja on muun muassa ajasta ja paikasta riippumatonta. Myös ylläpito toimii. Toshiba on reilu, joustava ja luotettava kumppani, joka saa hyvästä yhteistyöstä kiitettävän arvosanan!”

Minna Eskonsipo
palvelupäällikkö
Koulutuskeskus Salpaus

Seppo Tuhkio
ICT-päällikkö
Koulutuskeskus Salpaus

Aiheet: , , , ,

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)