20.12.2017

Oikein valittu tulostin voi olla merkittävä ekoteko!

Kiertotalous, ekologisuus ja yritysten ympäristövastuullisuus. Tässäpä joukko trendikkäitä termejä, joilla on niin kansantaloudellista kuin liiketaloudellistakin merkitystä. Kestävästä kehityksestä puhumattakaan.

Ympäristövastuullisuus yrityksen ympäristövaikutusten tuntemisena ja niiden hallitsemisena kuuluu nykyisin jokaisen yrityksen ydinarvoihin. Emme ole poikkeus. Me Toshiballa puolustamme ihmisten terveyttä ja turvallisuutta ja suojelemme luonnonvaroja. Samalla otamme askelen pidemmälle: ratkaisumme auttavat myös asiakkaitamme saavuttamaan ympäristövastuun tavoitteitaan ja pienentämään hiilijalanjälkeään.

Ekotulostus pienentää toimistosi paperintarvetta 80 prosenttia

Toshiban tuotekehitystä tehdään huomioiden vahvasti laitteiden koko elinkaarenaikaiset ympäristövaikutukset. Tuotekehitys tähtää jokaiselta osa-alueeltaan ympäristöön kohdistuvan kuormituksen minimointiin. Tämän johdosta saimmekin Joutsenmerkin eli Pohjoismaisen ympäristömerkin jo 1990-luvulla – alan ensimmäisenä toimijana!

Yrityksille ja yhteisöille on jo vuosia kasattu paljon paineita paperittomaan toimistoon siirtymiseksi. On kuitenkin monia aloja, joissa tähän ei voida eikä ehkä pidäkään päästä. Tämä ei silti tarkoita, etteikö paperia käyttäväkin toimisto tai toimipiste voisi olla ympäristövastuullinen tai vähentää hiilijalanjälkeään.

Ratkaisu ei ole paperiton toimisto vaan vähemmän paperia toimistossa!

Toshiban innovatiiviset ekomonitoimilaitteet pystyvät pyyhkimään niillä tulostettujen paperien tekstin ja kuvat – uudestaan ja uudestaan. Jokaisen paperin voi käyttää molemmin puolin jopa 20 kertaa. Paperin kulutusta voidaan näin laskea 80 % nykyisestään ilman, että tulostamisen määrää sinänsä muutetaan.

Paperinkulutuksen pienentäminen on ensiarvoisen tärkeää. Esimerkiksi The Paperless Project listaa 10 merkittävää paperin ympäristövaikutusta. Niiden joukossa ovat mm. nämä:
• Paperi- ja selluteollisuus on maailman viidenneksi eniten energiaa kuluttava teollisuudenhaara.
• Paperi- ja selluteollisuus tuottaa kolmanneksi eniten ilmansaasteita eri teollisuudenalojen päästöistä.
• Paperiteollisuus käyttää enemmän vettä paperitonnin tuottamiseen kuin mikään muu teollisuudenala.

Konkreettisia keinoja asiakkaidemme ympäristövastuullisuuden tavoitteiden saavuttamiseen

Säästö paperinkulutuksessa ja sen kuluerässä on vain yksi vaikkakin merkittävä keino pienentää yrityksesi hiilijalanjälkeä ja toteuttaa yrityksesi vastuullisuutta. Ekologiset monitoimilaitteemme vähentävät myös CO2- ja hiilipäästöjä. Todellista tietoa sisältävät raportointimallit antavat palautetta tulostamisen määrästä, siitä johtuvasta paperinkulutuksesta sekä tulostamista vastaavan kaadettujen puiden määrästä. Näin laite toimii liiketaloutta, budjetointia ja ympäristövastuuta ohjaavasti.

Toshiban laitteiden energiankulutus on tietysti jo aiemmin optimoitu minimaaliseksi. Matalat TEC-arvot (Typical Energy Consumption, TEC) alentavat niin käyttökustannuksia kuin ilmaston lämpenemisen vaikutuksiakin. Tulostimien ja monitoimilaitteiden rakenne ja materiaalit ovat helposti kierrätettävissä, käytettyjä osia varten toimittajalla on lajittelu- ja kierrätyssyteemi, ja niin edelleen.

Kasvihuonepäästöjen ja hiilijalanjäljen pienentämisen tavoitteemme eivät jää tuotekehityksen eivätkä edes tuotteiden tasolle. Myös niiden ympäristöystävällinen käyttö ja luonnovaroja säästävä elinkaari ovat tärkeitä. Elinkaariajattelussa otetaan huomioon päästöjen ja jätteiden synty laitteen koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana.

Pienennä oman yrityksesi hiilijalanjälkeä jo tänään. Tutustu Toshiban kestävän kehityksen ympäristövisioon ja ekotulostuksen mahdollistaviin monitoimilaitteisiimme.

Mikko Tanska
Toshiba Tec Nordic Ab

Aiheet: , , ,

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)