29.11.2018

Näillä 7 keinolla säästät tulostuskuluissa jopa 30% – Osa II/II

Miten tämä säästölupaus on mahdollista? Toshiballa pyörii Sanoman medioissa (esim. www.is.fi ja www.taloussanomat.fi) kampanja, jossa kysytään ”Onko tulostaminen mielestäsi liian kallista?” Kampanja lupaa säästöjä tulostuskustannuksiin jopa 30%. Lue säästövinkit alta.

Tämä on blogin toinen osa. Osa I/II on julkaistu 20.11.2018 ja on luettavissa täältä.

4) Kilpailuta tulostusympäristö oikein
Tulostusympäristö tulostimineen ja monitoimilaitteineen on jokaisen yrityksen perusinfraa. Sen on toimittava luotettavasti. Onnistuneeseen lopputulokseen pääset, kun et yritä päästä helpolla. Kunnolla tehty taustatyö ja oikeasti rehti kilpailutus tuovat säästöjä ja monenlaista lisäarvoa.

Tässä muistilista tarjouspyyntöjen vaatimusmäärittelyyn:
• Määrittele vaatimukset yksiselitteisesti.
• Jokaisen määrittelyn tulee sisältää vain yksi vaatimus.
• Jokaisen vaatimuksen tulee olla testattavissa ja todennettavissa toimivaksi.
• Määrittele painoarvot ja valintaperusteet selkeästi.
• Jotta saat hyvän, aidon kilpailutuksen, älä tee speksivaatimuksia yhden toimittajan ominaisuuksien perusteella.
• Tee valmis hintaliite, johon hinnat merkitään samalla tavalla. Muuten hintojen vertailu voi olla vaikeaa ja epätasapuolista.
• Tee valmis lista liitteistä, joita vaadit mukaan tarjoukseen.
• Vaadi järkeviä, saman kokoluokan referenssejä. Palveluntarjoajan nykyiset asiakkaat pystyvät kertomaan, miten toimittaja on menestynyt.
Ja mikä tärkeintä, muista kilpailutuksessa kaikille laitevalmistajille avoin turvatulostusjärjestelmä! Älä koskaan valitse tietyn valmistajan suljettua järjestelmää, koska sopimuskauden päätyttyä olet ongelmissa.

Lue lisäksi tarkasti blogimme aiheesta ”Viisi vinkkiä tulostusympäristön kilpailutukseen”.

5) Hanki huolella: pitäisikö ostaa vai liisata?
Käyttöpääoman sitominen laitehankintoihin ei aina ole liiketaloudellisesti järkevää. Leasingrahoitus on syystä kasvattamassa suosiotaan verrattuna perinteiseen rahoitusvelkaan tai laitteiden omistamiseen. Tutustu aikaisempaan blogiimme aiheesta ”Vaihda omistajan huolet käyttäjän vapauteen”.

6) Toteuta uusiminen projektina
Tulostusympäristön uudistamisessa on koko joukko asioita, jotka voivat mennä vikaan, jos toimitusta ei käsitellä ja johdeta projektina. Tarjouspyynnöissä tulisi aina pyytää selvitystä projektipäällikön sertifioinneista ja referensseistä. Niiden avulla toteuttavan henkilöstön vertaaminen helpottuu ja oikeiden ihmisten valinta oman projektin menestyksekkäälle läpiviennille varmistetaan.

Projektipäällikön kultaisesta kolmiosta löytyvät niin laatu, budjetti kuin aikataulukin. Kun tulostuspalvelun toimitus toteutetaan projektina, laite toimitetaan oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan, ja se on käyttötarkoitukseen sopiva. Tulostuspalvelun projektitoimitukselle sertifioidulla projektipäälliköllä riittää siis syitä kerrakseen.

Lue lisää blogistamme ”Viisi syytä valita projektitoimituksiin sertifioitu projektipäällikkö”.

7) Ulkoista ylläpito
Moni ICT-ammattilainen ei varsinaisesti rakasta tulostimia tai niiden asentamista ja ylläpitoa. Me Toshiballa rakastamme! Yhden tulostusajurin käyttö ja yhden turvatulostusjonon jakaminen käyttäjille helpottaa ylläpitoa merkittävästi. Lisäksi turvatulostusympäristön asennus ja ylläpito voidaan helposti hoitaa etäyhteyksien avulla ja teemme sen mielellämme auttaaksemme teitä keskittymään varsinaiseen työhönne.

Dokumentintuotannon kokonaiskustannusten pienentäminen tehostaa liiketoimintaa
Yllä olevalla seitsemän kohdan vinkillä on kuvattu Toshiban hallittu tulostuspalvelu, Toshiba MDS (Managed Document Services). Sen ytimessä on ajatus palvelusisältöjen ja toimintatapojen yhtenäistämisestä. Näin päästään eroon tarvekohtaisesti hankituista ja siksi pirstaloituneista tulostympäristöistä, jotka koostuvat yksittäisistä tuotteista ja palveluista.

Hallitun tulostuspalvelun eri osat muodostavat tuottavan kokonaisuuden, joka
1. vähentää tulostuskustannuksia
2. tekee tulostamisesta hallittua
3. optimoi toimintatavat

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! Lue tarvittaessa lisää Toshiban valmistajariippumattomasta hallitusta tulostuspalvelusta.

Mikko Tanska
Toshiba Tec Nordic Ab
www.linkedin.com/in/mikko-tanska

Aiheet: , ,

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)