20.6.2018

Etätyöntekijän työvälineillä on väliä – myös kesällä

Digitaalisen ajan työkulttuuri on muokannut työelämää vahvasti etätyön tekemisen suuntaan. Digitaaliset työtilat ja teknologiat auttavat työntekijöitä työskentelemään tietoturvallisemmin ja joustavammin omilla työvälineillään paikasta riippumatta.

Etätyö on niin vakiintunutta, että Työturvallisuuskeskus TTK on laatinut Etätyössä turvallisesti -julkaisun ja Työministeriö Etätyöoppaan työnantajille. Eurooppalainen puitesopimus etätyölle on ollut voimassa jo vuodesta 2002.

Joidenkin arvioiden mukaan jopa kolmasosa suomalaisista tekee tai on tehnyt etätöitä. Työnhaussa suositaan niitä työnantajia, jotka antavat mahdollisuuden etätyön tai etäpäivien tekemiseen.

Erityisen houkuttelevaa etätyö on kesällä. Moni viettää kauniilla ilmalla työpäiväänsä mieluummin puistossa, laiturinnokassa tai jopa terassilla kuin perinteisessä toimistossa.

Etätyö on esimerkki työelämäjoustoista, joita tehdään, koska niistä hyötyvät sekä työnantaja että työntekijä. Pähkinänkuoressa nämä edut ovat seuraavat:

Työnantajan etuja:
• Etätyö parantaa tutkitusti työtehoa ja työn tuottavuutta.
• Toimitilojen kustannuksissa säästetään.
• Etätyömahdollisuuden tarjoaminen voi olla rekrytointivaltti.
• Parantaa ympäristövastuullisuutta, koska työmatkaliikenne vähenee.

Työntekijän etuja:
• Työajan joustot omiin ja perhe-elämän tarpeisiin.
• Etätyö parantaa tutkitusti työtyytyväisyyttä ja työtehoa.
• Työmatka-ajan ja työmatkoihin kuluvien kustannusten säästöt.
• Vajaakuntoisten mahdollisuudet osallistua työelämään.

Kotitoimistosta coworking-työtilaan

Yhtenä etätyön tekemisen suurimmista haasteista pidetään eristäytymistä työyhteisöstä. Yhteisölliset coworking-työtilat ovatkin yleistymässä vauhdilla ympäri Suomea. Samoin kuin etätyöskentelyä, työn digitalisoituminen edistää myös coworking-toimitilojen syntymistä.

Coworking-tilojen suosio perustuu yhteisöllisyyden ja verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi muutamaan keskeiseen peruspalveluun: Langaton verkko on nopea ja toimiva. Kokoustilat tarjoavat asialliset puitteet skype-palavereista aitoihin asiakaskohtaamisiin. Työpisteet ovat ergonomisia. Lisäksi kilpailukykyisissä coworking-tiloissa on yhteinen verkkotulostin tai monitoimitulostin. Isommissa yhteisöllisissä työtiloissa on jopa omat kahvilat ja lounasravintolat.

Seinillä ei ole merkitystä, välineillä on

Työelämän innovaatiot eivät ole kiinni seinistä. Välineillä – ja kohtaamisilla – sitä vastoin on paljonkin väliä.

Me Toshiballa listasimme työnkulun kannalta keskeisiä tuotteita ja palveluita, jotka hyödyttävät etätyön tekijää niin kotitoimistolla, coworking-tilassa kuin näiden välimaastossakin.

• Pilvipohjaiset sovellukset ja pilviskannaus
Toshiban pilvisovellukset tarjoavat helppokäyttöisen tavan hallita pilvipalveluun tallennettuja sähköisiä asiakirjoja monitoimitulostimella. Työnkulku käynnistyy välittömästi esimerkiksi asiakirjoja skannattaessa, ja tiedot siirtyvät haluttuun paikkaan, kuten OneDrive, Google Drive tai Dropbox. Tiedostot ovat kaikkien tiimiläisten käytössä saman tien paikasta riippumatta. Tekstintunnistusominaisuus vieläpä muuntaa asiakirjat hakukelpoisiksi PDF-tiedostoiksi, eli tarvittava tieto löytyy helposti ja nopeasti.

• Pieni tulostin/monitoimitulostin kotona
Kotitoimistoja varten mallistossamme on monia edullisia ja pienikokoisia tulostimia ja monitoimitulostimia.

• Turvatulostus työpaikan tulostimelle
Edellyttää, että työpaikalla on käytössä follow me -turvatulostus. Sen avulla tulosteet voi tulostaa tietoturvallisesti tulostusjonoon, ja ne odottavat palvelimella niin kauan, että käyttäjä käy tulostimella vapauttamassa ne. Näin tulosteet eivät tulostu välittömästi tulostuskäskyn myötä kaikkien nähtäville.

• Paikasta riippumaton mobiilitulostus
Tulostaminen onnistuu tarvittaessa mobiililaitteellakin (tabletit ja kännykät). Tällöin tulostettava tiedosto lähetetään sähköpostitse. Verkkoyhteyttä työnantajan verkkoon ei tarvita, vaan tulostaminen onnistuu mistä tahansa kännykkä-/mobiiliyhteyden päästä.

• Infonäyttöjen sisällön etäpäivitykset
Toshiban infonäyttöjen hallintaohjelmistolla luodaan, päivitetään ja ajastetaan infonäyttöjen sisältöä. Käyttöliittymä toimii niin paikallisesti kuin pilvipalvelunkin kautta. Käyttöliittymän avulla voidaan etäohjata yhtä tai useampaan infonäyttöä mistä päin maailmaa tahansa. Kunhan käytössäsi on tietokone ja nettiyhteys, infonäyttösi pysyvät ajan tasalla.

Ota meihin yhteyttä. Varmistetaan yhdessä, että etätyöntekijän tulostimet lisäävät työn tuottavuutta, eivätkä estä sitä!

Kimmo Erola
Toshiba Tec Nordic Ab

Aiheet: , , , ,

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)