21.10.2021

Esittelyssä kaksi viivakoodi- ja etikettitulostinteknologiaa

B-EX6 -etikettitulostin

Viivakoodi- ja etikettitulostimissa hyödynnetään tyypillisesti kahta eri teknologiaa, jotka ovat Near Edge- ja Flat Head -teknologia. Oletkin ehkä kuullut puhuttavan etikettitulostimista, viivakooditulostimista ja lämpötulostimista – tai sitten et. Tämän jutun luettuasi tiedät, mitkä ovat Near Edge- ja Flat Head-teknologioiden erot ja kummalla teknologialla varustettu viivakooditulostin sopii parhaiten liiketoimintasi tarpeisiin.

Flat Head-tekniikka

Flat Head-tekniikka

Flat Head-tekniikka on käytetyin ja kenties tunnetuin tekniikka kaikissa tulostimissa. Nimitys “Flat Head” tulee siitä, että tulostuspää on vaakasuorassa ja lämmityselementit sijaitsevat lähellä tulostuspään keskikohtaa. Kun nauha kulkee tulostuspään läpi, muste siirtyy tarraan. Nauha ja tarra kulkevat yhdessä tulostuspään jäähdytysrungon loppuun. Tämä antaa sulatetulle musteelle aikaa jäähtyä ja kiinnittyä tarraan ennen kuin se erotetaan paperista ja tarra irtoaa tulostimesta.

Near Edge-tekniikka

Near Edge -tekniikka

Industrial-tason tulostimet (mallit EX4T1, EX6T1, SX8) hyödyntävät Near Edge-tekniikkaa. Tulostuspää on kulmassa alustaan nähden ja lämmityselementit sijaitsevat nimensä mukaisesti vain tulostuspään rungon reunassa. Kun tarranauha kulkee tulostuspään läpi, vain tulostuspään lämpöelementit koskettavat nauhaa/tarraa. Muste sulaa ja kovettuu välittömästi, jolloin tarran voi irrottaa nauhasta heti.

Near Edge-tekniikan hyödyt:

1. Tulostus suuremmilla nopeuksilla
2. Ajan ja kustannusten säästö nauhan säästömoduulin ansiosta
3. Nauhan säästömoduuli nostaa tulostuspään ylös ja pysäyttää nauhan, kun sitä ei tarvita
4. Helpompi tulostus erilaisille materiaaleille, kuten esimerkiksi kankaalle tai muille paksuille materiaaleille
5. Tulostuspään pidempi elinikä, koska nauha/tarramateriaali on vähemmän kosketuksissa siihen

Jos haluat lisätietoja etiketti- ja viivakooditulostusratkaisuistamme, ota yhteyttä!

Aiheet: , , , ,

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä. (* pakollinen kenttä)